آمادگی برای تشکیل ستاد ملی رویداد اردبیل ۲۰۲۳/ ظرفیت دستگاه‌ها برای رفع مشکلات زیرساختی اردبیل شناسایی شود

معاون گردشگری کشور با اشاره به تصویب تشکیل ستاد ملی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ بر لزوم همگرایی بین معاونت‌های وزارتخانه و تعامل استانداری اردبیل با دستگاه‌ها، به‌منظور رفع مشکلات زیرساختی پیش از تشکیل این ستاد تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، نشست علی‌اصغر شالبافیان با سید حامد عاملی استاندار اردبیل به‌منظور هماهنگی و استفاده از تمامی ظرفیت‌های ملی و استانی برای برگزاری رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو صبح امروز ششم تیرماه ۱۴۰۲ در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد.

شالبافیان با اشاره به تصویب پیشنهاد استانداری مبنی بر تشکیل ستاد ملی این رویداد در هیات دولت که با پیگری‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام گرفت، افزود: این مصوبه روز یکشنبه تصویب شد و بنا بر تاکید مهندس ضرغامی تمامی بخش‌های تخصصی وزارتخانه موظف به ایفای نقش و ارائه برنامه‌ برای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو شدند.

معاون گردشگری کشور تقویت زیرساخت استان را در کنار برگزاری رویدادهای مختلف از ماموریت‌های مهمی عنوان ‌کرد که باید مدنظر قرار گیرد و افزود: پیش از تشکیل ستاد ملی، ظرفیت هر یک از دستگاه‌ها برای مشارکت جدی در رفع چالش‌ها و مشکلات زیرساختی استان با همکاری معاونت عمرانی استانداری و اداره کل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری شناسایی و برنامه مشترکی تهیه شود.

او متذکر شد: همکاری معاونت گردشگری با استان اردبیل می‌تواند به‌عنوان الگویی برای تعامل با سایر استان‌ها قرار بگیرد.

برنامه‌ریزی برای بازارهای بین‌المللی با تمرکز بر چین و علویان ترکیه، تولید محتوا و معرفی اردبیل در سایت ویزیت ایران، برگزاری نشست با فعالان اقتصادی استان، ثبت رویدادهای گردشکری با اولویت از دیگر نکات مورد اشاره معاون گردشگری کشور بود.

شالبافیان با بیان اینکه سیاست‌گذاری‌های کوچک می‌تواند منجر به  اقدامات بزرگ شود، افزود: مهم‌ترین نکته این همگرایی و تعامل این است که مردم استان احساس کنند، برای مهم‌ترین مشکلاتی که سال‌ها با آنها درگیر بوده‌اند تدابیری اندیشیده شده و  در حل شدن هستند.

برگزاری رویدادهای تولید محتوا با محوریت اردبیل و تورهای رسانه‌ای در سه سطح

حسن میثمی مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی در ابتدا گزارشی درباره محتواهای تولید و پخش شده توسط رسانه‌های خارجی که در افتتاحیه رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو حضور داشتند ارائه داد.

او با اشاره به برنامه‌ریزی‌های جامع صورت گرفته در مرکز روابط‌عمومی وزارتخانه در حوزه تولید محتوا و برگزاری رویدادهای تولید محتوا با محوریت استان اردبیل، افزود: برگزاری تورهای رسانه‌ای در سه سطح برای مدیران عامل رسانه‌ها به‌منظور اصلاح رویکرد خبرگزاری، خبرنگاران داخلی و خارجی، کنشگران، اینفلوئنسرها و بلاگرهای داخلی و خارجی می‌تواند به رونق گردشگری اردبیل کمک کند.

پیشنهادهای ارائه شده از سوی پنج مدیر کل معاونت گردشگری

لیلا اژدری مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی با بیان اینکه دو رویداد مهم بین‌المللی اجلاس وزرا و نشست تورگردانان عضو اکو پیش رو است به انجام هماهنگی‌های صورت گرفته برای استفاده از این فرصت اشاره کرد.

او همچنین با اشاره به اهمیت حضور مداوم استان اردبیل در نمایشگاه‌های گردشگری برای معرفی ظرفیت‌های استان، برگزاری کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی، حضور هنرمندان و تولید محتوا را در معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه‌ها موثر دانست.

احمد تجری مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری با اشاره به برگزاری همایش سرمایه‌گذاری در مهر ماه، افزود: در این همایش تمامی ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اردبیل به‌منظور معرفی در همایش سرمایه‌گذاری بین‌اللملی که در آبان‌ماه برگزار می‌شود، جمع‌آوری و در این همایش برای جذب سرمایه‌گذار ارائه شود.

او همچنین به برنامه‌ریزی برای تخصیص منابع و تسهیلات بانکی به‌منظور تکمیل و بهره‌برداری از تاسیسات گردشگری نیمه تمام در استان و استعلام ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری شناسایی شده اردبیل توسط معاونت اقتصادی استانداری اشاره کرد.

ثبت ۳ رویداد اردبیل در تقویم رویدادهای گردشگری، انتخاب روستای معین برای کاندیدای ۲۰۲۴ دهکده‌های جهانی و اهمیت تکمیل زیرساخت‌های این روستا، برگزاری میز ملی گردشگری آبی چشمه‌های آب گرم در اردبیل، برگزاری جلسه ملی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در استان به‌منظور طرح مسائل استان بین ۲۳ دستگاه حاضر، پیشنهادات ارائه شده از سوی مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی بود.

شناسایی ظرفیت‌های بالقوه گردشگری استان، ارتقای ارائه خدمات و فرهنگ، ارتقای تعاملات استان با کشو رهای هدف نیز از سوی یحیی نقی‌زاده مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری مطرح شد
همچنین فاطمه داوری مدیر کل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و باغ‌های تاریخی و ویدا توحدی مدیر کل دفتر آموزش و ترویج که در این جلسه به نمایندگی معاون میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی حضور داشتند با اعلام امادگی این معاونت‌ها برای همکاری در رویداد اردبیل 2023 به ارائه پیشنهادات خود پرداختند.

مصوبه تشکیل ستاد ملی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ فرصتی ویژه‌ برای گردشگری کل کشور 

سید حامد عاملی نیز در این جلسه گفت: مصوبه هیات دولت برای تشکیل ستاد ملی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ فرصت مناسبی برای گردشگری کشور است و اگر نتیجه اثر بخشی داشته باشد چنین کارهایی در کشور ادامه خواهد داشت و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده شود.

استاندار اردبیل افزود: ستاد ملی با ریاست وزیر میراث‌فرهنگی تشکیل شده و ما می‌خواهیم که جلسه این ستاد طی یک هفته برگزار شود و وزارتخانه و ستاد استانی پیشنهادات خود را در این جلسه مطرح کنند تا مصوبه‌هایی در ارتباط با سایر دستگاه‌ها به دست بیاید که لازم الاجرا باشد.

او با اشاره به لزوم بهره‌برداری حداکثری از فرصت باقی مانده در رویداد اردبیل ۲۰۲۳، تاکید کرد: برنامه‌های رویداد اردبیل ۲۰۲۳ را محدود به کشورهای عضو اکو نکنیم و از این برند برای بهره‌گیری لازم در سایر کشورها استفاده کنیم، تقاضای زیادی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برای سفر به اردبیل با توجه به شرایط آب و هوایی وجود دارد که برای این حوزه هم باید برنامه داشته باشیم.

عاملی ادامه داد: از زمانی که رویداد اردبیل ۲۰۲۳ مطرح شده است تولید محتوا در فضای مجازی درمورد اردبیل افزایش چشم‌گیری داشته است و برگزاری تور اینفو برای فعالان فضای مجازی و رسانه‌ای در این راستا نیاز است که ما آمادگی برگزاری آن را داریم.

استاندار اردبیل برگزاری همایش‌های سرمایه‌گذاری را ضروری دانست و گفت: ما نیاز داریم که دهکده‌های گردشگری، مجموعه‌های اقامتی استاندارد و سایر تاسیسات گردشگری را در استان نیاز داریم و در این راستا آماده هستیم با کمک وزارتخانه تور سرمایه‌گذاران را برگزار کنیم.

او تاکید کرد: برخی بناها و محوطه‌های تاریخی ظرفیت جذب گردشگر و معرفی اردبیل در سطح ملی و بین‌المللی را دارند که در این راستا ما پروژه ساماندهی بافت تاریخی اردبیل را در نظر داریم که بازار تاریخی اردبیل و محوطه بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از آن جمله هستند و باید معاونت میراث‌فرهنگی وزارتخانه در این زمینه با سایر نهادها تعامل داشته باشد.

سید حامد عاملی ادامه داد: رویکرد گردشگری باید در کل دستگاه‌ها و نهادها ایجاد شود و در این راستا باید تعامل ایجاد شود و روشنگری درخصوص تاثیرات مهم صنعت گردشگری بر اقتصاد کشور اتفاق بیفتد.

تصویب تشکیل «ستاد ملی سیاستگذاری اردبیل»

حسن محمدی ادیب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل نیز در ادامه جلسه گفت: براساس اعلام وزیر میراث‌فرهنگی، تشکیل «ستاد ملی سیاستگذاری اردبیل» در هیئت دولت تصویب شد و این ستاد با ماموریت سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌های مرتبط با رویداد اردبیل 2023 پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو و به ریاست وزیر میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود.

او تاکید کرد: تشکیل ستاد ملی رویداد اردبیل 2023 یکی از درخواست‌های اصلی استان بود که با پیگیری‌های انجام شده و با تلاش وزیر میراث‌فرهنگی نهایتا روز یکشنبه 4 تیرماه تشکیل این ستاد در هیئت دولت رای آورد.

محمدی ادیب ادامه داد: رویداد اردبیل 2023 یک رویداد بین‌المللی است که اردبیل به عنوان نماینده کشور می‌تواند در معرفی گردشگری کشور تاثیرگذار باشد و با تشکیل ستاد ملی می‌توانیم در فرصت باقی مانده از ظرفیت دستگاه‌های مرتبط در سطح ملی به منظور برگزاری برنامه‌ها، معرفی ظرفیت‌ها و بهره‌برداری حداکثری در جهت توسعه استان استفاده کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اردبیل افزود: مراسم افتتاحیه رویداد اردبیل 2023 در اردیبهشت ماه با حضور مقامات ملی، سفرای کشورهای عضو اکو و نمایندگان رسانه‌های بین‌المللی به نحو شایسته برگزار شد و در مهرماه سال جاری نیز اردبیل میزبان نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو خواهد بود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 1402040601094
دبیر مهدی نورعلی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha